Imediat ce temperatura depaseste 3-4 grade C, e cazul sa va apucati de stropirea plantelor pe care le aveti in curte (pomi, trandafiri etc.). Feriti-va de zilele cu vant, veti face risipa de solutie, iar o parte din vapori v-ar putea ajunge in plamani (si vorbim de substante cu potential cancerigen!). Deasemenea, nu stropiti in zilele cetoase, sau in zilele din care, din orice alt motiv, scoarta copacului ar putea fi uda.
Metoda de stropit, in aceasta perioada a anului, este imbaierea. Pomul trebuie acoperit, de sus si pana jos, cu o pelicula continua de lichid. Rotiti-va imprejurul crengilor si al intregii coroane, pana sunteti siguri ca n-a mai ramas nici macar un centimetru neacoperit.
Primul tratament se face cu una dintre substantele Oleocarbetox (1,5%), Carbetox (1,5%) sau polisulfura de bariu (6%). La fel de bune sunt si stropirile cu Oleodiazol (1,5%), Aplaudus super (1,5%). Zece zile mai tarziu reveniti cu o stropire cu sulfat de cupru („piatra vanata”), in concentratie de 2%, si fara var (atentie, deci, nu e vorba de celebra zeama bordeleza!). Aceste substante ucid atat larvele, cat si adultii paduchelui de San Jose, afidelor, acarienilor, larvelor miniere etc.
Sculele folosite? In functie de marimea gradinii dvs. Pornind de la un simplu spray de mana, si mergand pana la clasicul vermorel sau mai noul atomizor. Puteti gasi aici cateva exemple.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu