- Intretinerea si repararea bateriilor de tractiune si stationare
- Reconditionarea si regenerarea bateriilor de tractiune si stationare
- Managementul si mentenanta bateriilor din parc
- Dubleaza durata de viata a bateriilor de tractiune si statonare
- Redobandirea specificatiilor initiale ale bateriilor
- Cresterea performantelor
- Cresterea eficientei muncii
- Reducerea ciclurilor de incarcare
- Reducerea consumului de curent
Pentru a reduce cheltuielile cu bateriile este necesar sa asigurati intretinerea parcului de baterii cu usurinta si la costuri scazute.
Regenerarea bateriilor este un proces inovativ, dand utilizatorului posibilitatea de a reducere costurile cu energia si tonele de deseuri care provin din parcul de baterii.
Intretinerea parcului de stivuitoare:
- Perioada de amortizare a stivuitoarelor este legata de durata de viata a bateriilor (in medie cam 5 ani). Prin regenerare, durata de viata a bateriilor poate fi dublata. Astfel, amortizarea poate fi prelungita cu 1,2 sau mai multi ani.
- Sulfatarea bateriilor creste numarul defectiunilor electromecanice a stivuitoarelor. Regenerarea preventiva poate reduce cu pana la 20% aceste defectiuni.
- O baterie sulfatata pierde cam 10% din capacitate in fiecare an. Cand capacitatea scade cu 15%, ce trebuia facut in 7 ore, se face in 8, ceea ce inseamna o pierdere de bani.
Cu ajutorul acestor aparate de regenerat baterii pot fi regenerate toate tipurile de baterii plumb-acid, baterii de pornire (de start), baterii de tractiune, baterii de stocare, utilizate pentru autovehicule si vehicule de orice tip, electrostivuitoare, electrocare, nacele si alte echipamente electrice, surse neintreruptibile UPSPentru baterii de pornire (de start), baterii de tractiune, baterii de stocare, utilizate pentru autovehicule si vehicule de orice tip, electrostivuitoare, electrocare, nacele si alte echipamente electrice, surse neintreruptibile UPS, inclusiv Deep Cycle, SLA, GEL, AGM, VRLA, SLISLA, GEL, AGM, SLI si bateriile VRLA. Se pot regenera toate bateriile de la cele de capacitate mica de bicicleta electrica pana la cele de capacitatea mare de la stivuitorul electric (DC2V ~ 96V).
Categoriile de baterii care pot fi regenerate sunt multiple, ex: Baterii auto, Scaune cu rotile electrice, baterii pentru masini de golf, baterii stationare de UPS, baterii de tractiune, baterii stivuitoare (forklift), baterii solare, baterii marine, etc.
Regenerarea bateriilor (reconditionarea bateriilor) este un proces inovator, folosit pentru restaurarea capacitatii pierdute si extinderea duratei de functionare a bateriilor cu acid. Procesul de regenerare a bateriilor este cunoscut ca procesul de desulfatare electromecanica.
Scurta prezentare a procesului de sulfatare
Cand bateria se incarca si descarca in timpul procesului normal de functionare, particulele de sulfat se depun gradual pe electrozi, impiedicand bateria sa furnizeze curent. Sulfatul depus inhiba reactia electrochimica care produce curent si cauzeaza o slaba acceptare, stocare si livrare de curent, supraincalzire, dezhidratare, scurt circuit, degradare mecanica si poate duce la defectare prematura.
Procesul de regenerare a bateriilor
Procesul de regenerare a bateriilor transforma sulfatul depus in material activ (nu necesita surplus de acid). Suprafata regenerata a electrozilor permite bateriei sa accepte, stocheze si sa livreze curent normal.
Imagini microscopice ale electrozilor bateriei in diferite stadii de sulfatare
Baterie noua |
Baterie utilizata normal |
Baterie sulfatata |
Baterie regenerata |
Procesul de regenerare a bateriilor este proiectat pentru:
- Bateriile vechi care opereaza sub capacitatea normala si va extinde durata de viata.
- Bateriile cara au depozitate pentru o perioada lunga si au depuneri mari de sulfat.
- Regenerarea bateriilor poate fi folosita si pentru baterii care nu accepta incarcare normala.
Procesul de regenerare complet lasa bateria incarcata si gata de utilizare.
Costul bateriei noi vs costul de regenerare
Caracteristici tehnice si preturi pentru regeneratoare baterii (acumulatori) gasiti aici >>
Adăugaţi o legendă |
Niciun comentariu:
Comentariile noi nu sunt permise.