miercuri, 15 decembrie 2010

Cum se ascute corect un lant de drujba / motofierastrau cu kitul de ascutire | ascutire lant drujba

Ascuțirea lantului de drujba nu se face doar ca lantul sa taie mai bine, ci, imbunatateste durata de viata a lantului, face drujba sa fie mai sigura, și reduce sarcina de lucru asupra motorului.


 Vedeti mai jos cateva metode de ascutire lant drujba:







Accesorii pentru Drujbe gasiti AICIAcesorii drujba>>


Vrei o drujba (Motofierastrau cu lant)? AICI gaseti cele mai bune preturi!

Druje (Motoferastrae cu lant)



joi, 18 noiembrie 2010

Noul magazin Global Tech

S-a deschis un nou magazin Global Tech pe soseaua Pacurari 86A, in spatele benzinariei Petrom.
Aici puteti gasi scule electrice, aparate de sudura, compresoare de aer, echipamente de masura si topografie, echipamente constructii, pompe si hidrofoare, generaroare de curent si toata gama de accesorii pentru aceste echipamente.















Va asteptam.

vineri, 29 octombrie 2010

Lansarea noului Magazin Online Tools.Store.ro


Iasi, 25 Octombrie 2010 - Global Tech lanseaza noua versiune a Magazinului Online Tools.Store.ro, oferindu-le clienților online zeci de promoții atractive, un stoc variat, si livrare rapidă către orice adresă din România.

Aici veti gasi scule si echipamente profesionale si industriale: Panouri solare, Panouri de incalzire, Grupuri electrogene si surse neintreruptibile, scule electrice, aparate de sudura, pompe si hidrofoare, motopompe, compresoare, echipamente constructii, motocultoare, motocoase, motoferastrae, masini de tuns iarba, echipamente penntru case si gradini.

Va asteptam pe tools.store.ro

joi, 30 septembrie 2010

În 24 de ore puteţi relua lucrul !


Comandaţi la distribuitorul dumneavoastră autorizat Bosch sau la magazinul DIY o piesă de schimb şi puteţi fi sigur în proporţie de 99% că piesa dorită va fi livrată în 24 de ore.
Aflaţi mai multe detalii în acest sens la adresele de mai jos.

Alegeti Global Tech SRL ca distribuitorul dumneavoastra local.
În catalogul nostru de piese de schimb găsiţi toate piesele adecvate pentru scula dumneavoastră electrică Bosch – chiar după zece ani de la scoaterea din fabricaţie.

luni, 12 iulie 2010

NOU pe tools.store.ro

Din aceasta luna, pe site-ul nostru, puteti gasi panouri solare de incalzire pentru apa calda menajera si cu aport la caldura.
Sistemele sunt relativ usor de instalat, realizandu-se economii importante de combustibil. In sezonul cald, apa menajera este preparata exclusiv cu ajutorul energiei solare, iar in sezonul rece se fac economii pentru producerea apei calde menajere de pana la 50%. Sistemele beneficiaza de cel mai bun raport Calitate/Randament/Pret cu o fiabilitate mare, avand durata de viata de peste 20 de ani.

La serpentina inferioaraa boilerului se conecteaza panourile solare printr-un circuit inchis cu agent termic tip antigel. Agentul termic transfera caldura din mediul exterior la apa stocata in boiler. Astfel se poate incalzii apa calda menajera tot timpul anului.
La serpentina superioara se conecteaza a doua sursa de caldura ce poate fi o pompa de caldura sau o centrala termica existenta. cu combustibil fosil, lemne sau electrica. In sezonul cald, panourile solare asigura incalzirea apei calde menajere in proportie de peste 90%, astfel incat nu mai este necesara pornirea centralei termice existente, iat in perioada foarte rece a anului preincalzesc apa calda menajera la montaj in cascada.

marți, 29 iunie 2010

Promotie de vara BOSCH!

La achizitionarea oricarei scule electrice din promotie in perioada 24.06 – 31.08.2010, clientii vor primi un pachet de 6-doze bere Tuborg 0.5 litri!




Promotie de vara BOSCH!





La achizitionarea oricarei scule electrice din promotie in perioada 24.06 – 31.08.2010, clientii vor primi
un pachet de 6-doze bere Tuborg 0.5 litri!












Ne gasiti la Tools.store.ro

joi, 22 aprilie 2010

CUM SI PENTRU CE SA ALEGEM UN MOTOCULTIVATOR HONDA ? - partea a V- a


De la priza de putere a motocultoarelor Honda mai pot fi antrenate:
•    masini de cosit, motocultorul capatand denumirea de Motocositoare;
•    masini de curatat zapada - freza de zapada;
•    masini de erbicidat si tratamente fitosanitare;
Caracteristicile tehnice ale acestor masini sunt mentionate in fisele lor tehnice.

Cositoare frontala pe motocultor Honda F560


Freza de zapada pe motocultor Honda F 560

Masina de erbicidat tractata de motocultor Honda F 560 cu pompa de presiune antrenata de la priza de putere

Masina de tratamente fitosanitare cu grup de pompare independent, tractata de motocultor Honda
Motocultor F560 Honda cu si in remorca de 500 kg

Intretinerea culturilor legumicole se poate face cu ajutorul motocultoarelor Honda echipate cu accesorii specifice acestor lucrari: frezele laterale, prasitoarea, cultivatorul legumicol si combinatorul legumicol. In culturile legumicole, combaterea mecanizata a buruienilor este lucrarea de intretinere careia legumicultorul trebuie sa-i acorde o atentie mai mare.
Cand combaterea buruienilor se face pe cale mecanica, trebuie avute in vedere urmatoarele cerinte:
•    buruienile sa fie distruse la timpul potrivit, in faza de rozeta, inainte ca ele sa fie inradacinate, adica la inaltimea de 1-3 cm, prin lucrarea de prasit la 3-4 cm adincime, urmarind dislocarea radacinilor din sol si expunerea acestora la soare pentru uscare;
•    este necesar ca lucrarea de prasit sa se repete ori de cate ori rasar buruienile;
•    lucrarea de combatere a buruienilor prin prasitul mecanic trebuie sa se execute cand umiditatea solului la suprafata este optima pentru aceasta operatiune; daca lucrarea se executa cand umiditatea solului la suprafata este scazuta, iar crusta mai groasa, exista riscul ca bucatile de pamint sa loveasca plantele legumicole si sa le acopere; in plus, buruienile aflate pe aceste bucati de pamint vor continua sa vegeteze, daca la scurt timp dupa prasila a plouat sau terenul a fost irigat prin aspersie.
 Combaterea buruienilor intr-o cultura de trandafiri cu motocultor Honda F560 si cultivator legumicol
 Combaterea buruienilor in livada cu motocultor Honda F560 echipat cu freze laterale (motosapa)
Motocultor Honda F560 echipat cu prasitoare 
Motocultor Honda F560 echipat cu combinator legumicol pt. spart crusta si extirpat buruienile
Suprafata inainte de operatiunea de spargere a crustei
Suprafata dupa efectuarea operatiunii de spargere a crustei
Prin crusta pe teren arabil se intelege un strat indesat, uscat si intarit, care s-a format la suprafata solului, in special primavara, dupa topirea zapezii, dupa ploaie, dupa o irigare prin aspersie sau dupa lucrul cu freza tractate urmat de ploaie sau irigare prin aspersie.


Necesitatea spargerii crustei
Crusta care s-a format la suprafata solului favorizeaza prin fenomenul de capilaritate, evaporare apei din sol, urmata de uscarea acestuia.
Tot crusta care s-a format la suprafata solului, dupa semanatul semintelor mici de legume, impiedica plantele tinere sa strabata acest strat pentru a iesi la suprafata solului. Crusta impiedica patrunderea aerului si oxigenului in sol, necesar plantei, cit si procesele biologice ce au loc in sol. Impiedica patrunderea apei in sol, in special, a ploilor repezi de vara.
La infiintarea culturilor legumicole inainte de semanat, cit si dupa, sunt situatii cand trebuie sa se mai aplice o lucrare suplimentara de tavalugire a solului, prin care se urmareste tasarea solului, faramitarea bolovanilor  cu netezirea suprafetei solului, precum si spargerea crustei pe suprafetele semanate.
Pentru mecanizarea acestor lucrari se folosesc tavalugi cu suprafata neteda, care taseaza solul si sparg bolovanii.
Tavalugirea se mai aplica imediat dupa semanarea gazonului cu scopul de a se asigura contact intim semintei cu solul.
Cercetarile au aratat ca semintele tavalugite incoltesc mai repede si rasar mai uniform decit cele netavalugite.
 Motocultor Honda F560 echipat cu tavalugi pentru tasat solul

Motocultoarele Honda se pot utiliza cu mare eficienta la lucrari de infiintare si intretinere ale gazonului:
•    pentru sapat si afanat solul – motosape si motocultoare echipate cu freze laterale;
•    pentru maruntit solul – motocultoare echipate cu freze atasate la spate, tractate;
•    pentru tasat solul inainte de semanat si saminta de gazon dupa semanat – motocultoare echipate cu tavalugi de fier;
•    pentru lucrarea de scarificat gazonul – motosape si motocultoare cu putere mai mare de 4 cai echipate cu sacrificator de gazon;




Motocultor Honda F560 echipat cu scarificator de gazon

Deci kit-ul (setul) de accesorii necesar pentru infiintarea si intretinerea gazonului este compus din:
•    freze laterale pentru sapat solul;
•    freza tractata pentru maruntit solul;
•    lama de buldozer pentru nivelat terenul si imprastiat stratul de nisip;
•    tavalug pentru tasat solul si saminta;
•    scarificator pentru curatat si aerisit gazonul;

Motocultor Honda F560 cu lama pentru nivelat solul, imprastiat nisipul si curatat zapada

Un motocultor special pentru intretinere suprafete gazonate si straturi cu flori este modelul  FG 201 care poate fi echipat cu accesorii speciale de scarificat si aerisit gazonul  (a se vedea fotografiile alaturate).



Un gazon bine aerisit prin utilizarea scarificatorului sau al greblei, este readus la viata si va creste mai des si mai verde. In imagini se pot vedea eficienta greblei si materialul extras din gazon.
Din descrierile de mai sus, se poate trage concluzia ca motosapele si motocultoatele Honda sunt adecvate gradinilor si exigentelor dumneavoastra.
Intentia noastra este de a mari numarul accesoriilor pentru motocultoarele HONDA astfel ca ele sa  acopere cit mai multe lucrari. Pentru a va informa la timp accesati cit mai des sit-ul nostru.

va urma >>

joi, 8 aprilie 2010

Update la motoarele HONDA GX

Honda este placerea sa va anunte ca a actualizat gama de motoare GX, standard pe termen lung ca putere pentru o varietate larga de aplicatii.
Revizuirea modelului GX va rezulta in doua versiuni: STD si i-GX:
- Versiunea STD: potrivita pentru o gama larga de aplicatii grele cu performante de top cand este vorba de emisii, Putere, pornire, consumul de combustibil, zgomot si vibratii.
- Versiunea iGX: echipata cu un regulator electronic programat din fabrica pentru a se potrivi cu aplicatii care necesita "Auto-Idle" si "Auto-Choke".


Introducerea gamei GX in 1983 s-au dovedit un mare succes in industria motoarelor de uz general. De fapt, Honda a condus piata aplicatiilor profesionale pentru mai mult de 25 de ani. Dupa aceasta perioada, alti producatori au dezvoltat noi motoare, vizand in mod specific gama GX. In plus, astazi problemele de mediu si de costul combustibilului, precum si viitoarele reglementari de emisie, necesita incorporarea noilor tehnologii in motoarele noastre pentru a se asigura ca produsele OEM "Powered by Honda" continua sa satisfaca nevoile utilizatorului final in timp ce ofera avantaje distincte si competitive.

Acesta este motivul pentru care, incepand cu primavara anului 2010, Honda va incepe sa introduca motoarele actualizat GX catre clientii sai din intreaga lume, incepand cu seriile GX240/GX270/GX340/GX390. Aceste motoare respecta cele mai stricte norme de emisii de gaze, EPA Phase III. Motoarele GX120, GX160 si GX200 actualizate sunt programate pentru introducere in 2011.

Noile caracteristici, cum ar fi timpul de aprindere variabil (digital CDI), cresterea raportului de compresie, performanta imbunatatita a carburatorului si un piston mai usor au dus la cresterea puterii si a cuplului cu eficientizare consumului de combustibil, reducerea zgomotului si vibratiilor. Dimensiunile si aspectul exterior, raman practic neschimbate, cu scopul de a garanta 100% interschimbabilitatea cu actualele motoare GX. Pentru acelasi motiv denumirile motoarelor vor ramane neschimbate.

Versiunea iGX are, in plus fata de aceste caracteristici, un sistem electronic care regleaza supapa de acceleratie pentru a mentine turatia motorul stabila la variatia sarcinii. Aceasta este o versiune simplificata a motorului iGX440, introdus in 2005, care va ramane, de asemenea, in linie. In noul motor, sistemul electronic  vine preprogramat din fabrica, facandu-l gata de utilizare "out of the box" in aplicatii cum ar fi generatoare sau masini de spalat de inalta presiune. Toate motoarele iGX sunt echipate standard cu un soc automat pentru o pornire usoara si un sistem de auto idle oferind avantaje in consumul de combustibil si confort utilizatorului.

La Honda, scopul este de a consolida continuu gama de motoare, furnizarea de motoare superioare pentru a mentine un avantaj competitiv asupra altor producatori.

Sursa: www.honda-engines-eu.com

vineri, 2 aprilie 2010

CUM SI PENTRU CE SA ALEGEM UN MOTOCULTIVATOR HONDA ? - partea a IV- a

ARATURA este lucrarea de baza a solului care favorizeaza o serie de procese, cum sunt: acumularea si circulatia apei in sol, refacerea structurii solului, combaterea buruienilor prin incorporarea in adincime a semintelor si a radacinilor lor si prin incorporarea unor ingrasaminte sau amendamente .
Aratura, odata, efectuata usureaza lucrari secundare de pregatire a patului germinativ in vederea semanatului sau plantatului.
Aratura consta in taierea si deplasarea brazdei concomitet cu rasturnarea si maruntirea acesteia. Plugul este destinat pentru executarea araturii.
Aratura se executa la diferite adincimi in functie de solul si cultura respectiva putind fi:
•    aratura superficiala, la adincimi de 15-19 cm;
•    normala, la adincimi de 20-25 cm;
•    adinca, la adincimi de 26-30 cm;
•    foarte adinca, la adincimi de 31-40 cm;
Adincimea recomandata in legumicultura este de 20-25 cm.
Aratura se poate realize numai cu motocultoare la care se ataseaza  un plug cu un sens de rasturnare (plug obisnuit) sau un plug cu doua sensuri de rasturnare (reversibile).
Lucrarea de arat se executa cind solul are un  interval cu un continut optim de umiditate:
•    la solurile grele, argiloase, intervalul optim este cuprins intre 19 si 21 %;
•    solurile nisipoase au intervalul optim intre 7 si 21 %;
•    umiditatea optima pentru efectuarea lucrarii de arat este in medie pe un sol usor de 7%, pe un sol mijlociu de 12%, iar pe un sol greu de 22%;
•    cand umiditatea solului nu este optima (sol foarte uscat sau foarte umed), rezistenta la arat creste cu 30-50%;
•    viteza de lucru influenteaza rasturnarea si maruntirea brazdei;

Descrierea plugului:
Plugul este format din organe active si organe ajutatoare.
Organele active au o actiune directa asupra solului pe care il prelucreaza, iar organele ajutatoare servesc pentru sustinerea, deplasarea si reglarea organelor active.
Organele active ale plugului:
•    trupita-principalul organ al plugului;
•    antetrupita;
•    cutit cu disc sau cutit lung;
Trupita (fig 2) este formata din brazdarul 1, cormana 2, plazul 3 si birsa, piesa pe care se monteaza aceasta si care se fixeaza la cadrul plugului sau la un suport numit grindei 4. La cormana poate fi prevazut cu o cormana suplimentara 5 ca adaos la partea superioara si un prelungitor 6 la aripa cormanei; la plazul ultimei trupite se monteaza calcaiul 7.
Trupita prelucreaza o fisie de sol numita brazda, fig 3, caracterizata printr-o anume latime b si adincime a.
Fundul brazdei este taiat de brazdar iar peretele lateral al brazdei, de cormana.
In timpul inaintarii trupitei, brazda este ridicata de pe brazdar pe cormana, unde este deplasata lateral, maruntita si rasturnata.
In procesul de lucru al trupitei cormana ajuta la maruntirea si ingroparea resturilor vegetale la adincimi mai mari de lucru iar prelungitorul de cormana contribuie la o mai buna rasturnare a brazdei.

Brazdarul 1 (fig 2) al  trupitei reprezinta principala piesa de uzura a plugului de care depinde in mare masura capacitatea de patrundere a plugului in sol si stabilitatea sa in lucru. Se executa din otel special care se trateaza termic prin calire. Grosimea brazdarului pe muchea taietoare este de 0,5-1mm.
Plazul are forma dreptunghiulara si serveste pentru echilibrarea trupitei, respective a plugului in plan orizontal si vertical.
Calcaiul se monteaza in partea din spate a plazului.
Antetrupita asigura o ingropare superioara a miristei si ingrasamintelor imprastiate la suprafata solului si maruntirea mai buna a solului.
Antetrupita reprezinta o trupita de dimensiuni mai mici care se monteaza in fata trupitei si prelucreaza o brazda cu latimea si adincimea egala cu aproximativ 1/3-2/3 din latimea si adincimea trupitei.
In afara de organele active constructia plugului cuprinde: cadrul, dispozitivul de tractiune, mecanismele de reglare.
Cadrul serveste pentru sustinerea organelor active si montarea celorlalate organe ajutatoare.
Dispozitivul de tractiune denumit de noi cupla pentru plugul obisnuit si adaptor pentru plugul reversibil.
La adaptorul pentru plugul reversibil se afla si mecanismul de reglare a unghiului  de atac.
Mecanismul de inversare a plugului reversibil are rolul de a intoarce cadrul cu 90° in jurul axei longitudinale cu scopul de a se lucra la un parcurs cu rasturnarea brazdei spre dreapta iar la intoarcere pe stinga, agregatul deplasindu-se in suveica. Mecanismul de inversare consta intr-un ax fixat la un capat la adaptor iar la celalat capat are un mecanism de asigurare in pozitia de lucru, mecanism care face corp comun cu cadrul. Rotirea plugului se executa manual si fara efort.
Pentru a se ara cu motocultoarele Honda este necesara lestarea (ingreunarea) motocultoarelor cu greutati pe roti si in partea frontala a motocultoarelor.
Dacă nu se realizează această cerintă, activitatea de arat este dificilă sau imposibilă datorită patinărilor.

Motocultor Honda F560 la arat

Motocultor Honda F 560 echipat pt. arat

Scoaterea din brazda si întoarcerea

Motocultor Honda F 560 la arat

Aratura in livada cu motocultor Honda F560

Montarea greutatilor in partea frontala a motocultoarelor ajuta la buna echilibrare a agregatului, reducand efortul la scoaterea din brazda a plugului (vezi foto).
Deoarece motocultoarele Honda sunt înzestrate cu ambreiaje laterale comandate pentru fiecare roată de la ghidon, virarea motocultoarelor la capatul randului este extrem de usoară si se realizeaza pe o raza egala cu ecartamentul rotilor, deci foarte mica.
Lucrarea secundara a solului, care este efectuata dupa aratura, consta in fragmentarea, maruntirea bulgarilor si realizarea unei suprafete uniforme, adica a unui pat germinativ afinat, bine maruntit si uniform.
Lucrarea se executa cu frezele laterale montate sub motocultor la axul transmisiei finale si cu freza atasata in spatele motocultorului si antrenata de la priza de putere (forta) a motocultorului.
In primul caz se realizeaza o maruntire grosiera a solului iar in a doua situatie se realizeaza o maruntire fina a solului deoarece turatia cutitelor frezei tractata este mai mare decit la frezele laterale.
Lucrand astfel se poate obtine un pat germinativ apt pentru semanat sau plantat.

Motocultor Honda F560 echipat cu freze laterale (motosapa)


Motocultor Honda F560 in lucru cu freze laterale

Motocultor Honda F560 echipat cu freza tractata

Cutitele frezei tractate de un motocultor Honda F560

Motocultor Honda F560 in lucru cu freza tractata

Gradina in asteptarea semanatului

Dupa pregatirea terenului se pot realiza brazde pentru semanat arpagic pentru ceapa utilizand rarita atasata la motocultor asa cum se poate vedea din fotografiile de mai jos.
Tot cu rarita se pot deschide rigole pentru plantat cartofi sau irigat cultura.
Terenul bine maruntit poate fi semanat cu semanatoare pe unul sau doua rinduri tractate de motocultor Honda.

Pregatirea terenului pentru semanat si plantat cu motocultor Honda F560

Profilarea terenului si formarea brazdelor de ceapa

Crearea de biloane pentru plantat cartofi ,rasaduri sau (si)irigat pe brazda

Motocultor Honda F560 cu semanatoare pe doua rinduri

Motocultor Honda F560 cu semanatoare pe un rind

mai departe >>