luni, 11 iulie 2011

Procedura de pornire exemplificată la FS 55 C-E

STIHL


Câmpul de lucru este şi verificat iar Dumneavoastră purtaţi întregul echipament de protecţie. Înainte de punerea în funcţiune citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare şi urmăriţi indicaţiile de siguranţă din acestea. Acum puteţi porni la treabă cu motocoasa Dvs.


Pasul 1 din 14: Aşezarea motocoasei pe pământ

Aşezaţi motocoasa pe sol. Sprijinul de la motor şi apărătoarea pentru unealta de tăiere reprezintă baza. Unealta de tăiere nu trebuie să atingă pământul sau orice alte obiecte, deoarece la pornire aceasta se poate răsuci. Pe o rază de 15 m de la aparat nu trebuie să staţioneze nici o altă persoană. Aveţi grijă să aveţi o poziţie stabilă.

Aşezarea motocoasei pe pământ

Pasul 2 din 14: Întrerupătorul în poziţia de funcţionare

Aduceţi întrerupătorul de pe mânerul multifuncţional în poziţia de funcţionare (poziţia I).

Întrerupătorul în poziţia de funcţionare

Pasul 3 din 14: Blocarea manetei de acceleraţie

Apăsaţi blocajul manetei de acceleraţie şi ţineţi-l apăsat. Apăsaţi în acelaşi timp maneta de acceleraţie până când opritorul poate fi blocat de limba carcasei.


Blocarea manetei de acceleraţie

Pasul 4 din 14: Poziţia de pornire a acceleraţiei

Dacă maneta de acceleraţie este blocată, puteţi elibera din nou, pe rând, maneta de acceleraţie şi blocajul manetei de acceleraţie. Utilajul se află acum în poziţia de start a acceleraţiei.


Poziţia de pornire a acceleraţiei

Pasul 5 din 14: Apăsarea pompei de combustibil

Apăsaţi pompa de combustibil de cel puţin 5 ori, chiar dacă aceasta este încă plină cu combustibil. Astfel se reduce numărul curselor de demarare iar procesul de pornire se simplifică.

Apăsarea pompei de combustibil

Pasul 6 din 14: Aducerea manetei clapei de pornire în poziţia sufoci

Când motorul este rece clapeta de start trebuie închisă - pentru aceasta aduceţi maneta choke în poziţia corespunzătoare.

Aducerea manetei clapei de pornire în poziţia sufoci

Pasul 7 din 14: Poziţia corectă / Apăsaţi cu putere motocoasa de pământ

Aveţi grijă să aveţi o poziţie stabilă şi asiguraţi-vă încă o dată că motocoasa este culcată în condiţii de siguranţă. Apăsaţi utilajul de pământ în aşa fel încât la pornire să nu se poată răsturna. Verificaţi dacă în zona dispozitivului de reutilare există obstacole.

Poziţie stabilă / apăsarea motocoasei de pământ

Pasul 8 din 14: Tragerea cablului demaror

Trageţi încet cu mâna dreaptă de mânerul demaror până când se simte primul opritor. Apoi, la utilajele fără ErgoStart, trageţi repede şi puternic de mânerul demaror. La utilajele cu ErgoStart trageţi delicat şi cu forţă constantă de mânerul demaror. (Trageţi pe cât posibil pe verticală în sus). Nu trageţi până când sfoara demaror ajunge la capăt.

Nu lăsaţi mânerul demaror să sară înapoi, ci dirijaţi-l înapoi în sens opus direcţiei de tragere, astfel încât sfoara demaror să se poate înfăşura corect.

Trageţi cablul demaror

Pasul 9 din 14: Motorul porneşte pentru puţin timp

Când motorul se aprinde sau cel mai târziu după a cincea demarare, deschideţi sufoci-ul prin mişcarea manetei clapetei de pornire.

Motorul porneşte scurt

Pasul 10 din 14: Trageţi din nou de mânerul demaror

Trageţi din nou de cablul demaror. Motorul porneşte.

Trageţi din nou de cablul demaror

Pasul 11 din 14: Apăsarea manetei de acceleraţie şi eliberarea opritorului

Imediat ce motorul funcţionează apăsaţi maneta de acceleraţie până când limba se deblochează. Motorul funcţionează acum în gol. Dispozitivul tăietor nu se mai roteşte.

Apăsarea manetei de acceleraţie şi eliberarea opritorului

Pasul 12 din 14: Ridicarea motocoasei de la sol.

Ridicaţi încet motocoasa de la sol. Evitaţi accelerarea neintenţionată.

Ridicarea motocoasei de la sol

Pasul 13 din 14: La treabă

Motocoasa este acum gata de utilizare.

La treabă

Pasul 14 din 14: Oprirea utilajului

Aduceţi întrerupătorul de oprire de pe mânerul multifuncţional în poziţia stop (poziţia 0).

Decuplarea utilajului

Indicaţie:

Dacă motocoasa Dvs. tot nu porneşte, mai verificaţi o dată modul de procedură pe baza instrucţiunilor de utilizare. Dacă după un repaus motocoasa Dvs. tot nu porneşte, adresaţi-vă distribuitorului Dvs. specializat. Acesta vă va sprijini cu sfatul şi cu fapta, putând să vă ajute în toate problemele posibile.

Materialul prezentat este preluat de pe www.stihl.ro.